Fri fragt på alle ordrer over 699 kr. 799 kr. minimumsordreværdi på vin.

Domaine Castagnier / Domaine Jérôme Castagnier

Domaine Castagnier / Domaine Jérôme Castagnier
 
Området
Domaine Castagnier er placeret i kommunen Morey-Saint-Denis, som ligger placeret i den centrale del af Côte de Nuits. I denne del af Bourgogne, produceres nogle af verdens største rødvine, og den generelle standard for kommunen er ekstremt høj. Morey-Saint-Denis overskygges af fire Grand Crus: Clos de la Roche, Clos St-Denis, Clos des Lambrays og Clos de Tart. Det er for mange et relativt overset område i Bourgogne, og dette er ærgerligt, da man her for alvor kan tale om terrior, i form af vinmarkernes høje elevation og eksponering.
 
Morey-Saint-Denis appellation er en smule anderledes end mange andre i Bourgogne. Kommunen har omkring 137 hektar vin beplantet, hvor 64 ha er på Village niveau, 33 ha Premier Cru og til sidst 40 ha Grand Cru. Der er mange Premier Cru marker, men de er meget små. Ofte ser vi endda, at producenter fra dette område blander druer fra forskellige marker, og laver en Premier Cru vin uden markangivelse. Stilmæssigt betyder dette virkelig meget for en kommune, som mod nord har de store, mørke og maskuline Gevrey-Chambertin vine, og mod syd de feminine og stilrene vine fra Chambolle-Musigny. Det er altså en kommune, hvor man kan støde på vidt forskellige stilarter, afhængig af variation i terrior og vinbondens intention.
 
Domaine Castagnier producerer naturligvis vin tæt på deres gård i Morey-Saint-Denis, og man fokuserer her på vinene fra Clos de la Roche og Clos Saint Denis. Castagnier breder sig dog også til andre kommuner, hvor produktionen omfatter vin fra Clos de Vougeot, Grands-Echezeaux, Charmes-Chambertin og enkelte parceller med gamle vinstokke i Chambolle-Musigny.
 
   
Producenten
Jérôme Castagnier sluttede sig for alvor til Domaine Castagnier i 2004, og overtog efter sin far i 2007. Nu står han i spidsen for produktionen som 5. generation, og dette er i sandhed noget af det mest bemærkelsesværdige ved Bourgogne. Jérome efterlader sig faktisk en professionel karriere som trompetist i det franske Orchestre de la Garde républicaine. Samlet set råder Domaine Castagnier over ca. 5,5 hektar vinmarker, og for at imødekomme efterspørgsel, er man også begyndt at købe druer fra andre producenter i Bourgogne som négociant. Produktionsforholdet mellem domaine og négociant vine er i skrivende stund ca. 75/25. Dette betyder, at Castagnier på trods af sin relativt lille størrelse som vinproducent, faktisk kan favne ret bredt i Bourgogne, og arbejde sammen med kvalitetsbevidste vinbønder, som deler deres indstilling til dyrkning og pasning af vindruer. Domaine Castagnier og Domaine Jérôme Castagnier eksisterer side om side med hinanden, og den primære forskel er etiketten på flasken – filosofien er den samme!
 
I kælderen er der sket nogle spændende ting efter Jérôme har overtaget produktionen. Jérôme har tilført en høj grad af orden, præcision og viljestyrke til vinfremstillingen.  Castagnier arbejder i kælderen med naturlig fermentering, og en lagringstid for de fleste vine på 14-16 måeneder i op til 40% nyt egetræ. Vinen tilsættes ingen kemikalier til filtrering, da dette sker helt naturligt over tid. Man arbejder altså med en hands off  tilgang til fremstillingen af vin, og dette afspejler elegancen af det terrior som druerne dyrkes i.     

Til toppen