Fri fragt på alle ordrer over 699 kr. 799 kr. minimumsordreværdi på vin.

Domaine Bachelet Ramonet

Området og produktion

Domaine Bachelet Ramonet er placeret i hjertet af Côte d’Or i kommunen Chassagne-Montrachet. De råder over ca. 13 hektar vinmark, og laver primært vin for foden af bakken i både Chassagne-Montrachet og Puligny-Montrachet. Domænet producerer alt fra herlig tilgængelig og let Bourgogne Aligoté, til fyldige og seriøse 1er Cru og Grand Cru vine fra nogle af de mest eftertragtede marker i området. Heriblandt tæller vi altså både Batard Montrachet, Morgeot, En Cailleret, Grandes Ruchottes, La Romanée og mange flere.

 

Hvis vi dykker mere ned i selve området vil mange mene, at Chassagne-Montrachet uden tvivl er blandt de bedste i Bourgogne, når det gælder produktionen af hvidvin. Alt i alt finder man her næsten 300 hektar vinmarker, hvoraf 50 er 1er Cru klassificerede og 3 er Grand Cru. Der er ofte høj mineralitet i de hvide vine suppleret af et typisk blomstret og frisk-frugtigt præg.  Vinene er ligeledes interessante at følge efterhånden som de aldres, og udvikler sig markant over tid.

 

I kælderen arbejder vineriet med en blanding af nye og gamle egetræsfade (franske), og lagrer typisk deres hvide vine i 14-16 måneder, og de røde i 15-17 måneder - der er naturligvis forskel fra årgang til årgang! Andelen af nye fade i produktionen udgør ca. 25% (og helt op til 45% i særlige Grand Cru årgange). Vinmager familien Bonnefoy-Bachelet arbejder med stor omhu i både mark og kælder, og plukker alt vin med håndkraft på deres bedste marker.

 

Producenten

Selve vineriet styres af familien Bonnefoy-Bachelet, som udgøres af vinmager Alain Bonnefoy, Marie-Paule, og sønnen Arnaud. Vineriet har været aktivt i 4 generationer, og er i trygge hænder hos Alain, som for alvor har skruet op for fokus på intensitet, koncentration, elegance og ikke mindst balance i den samlede portefølje. Udtrykket er til slut ærkeklassisk, og svært ikke at holde af!

Til toppen