Vi holder sommerlukket fra d. 15/7 til og med d. 24/7. Fri fragt på alle ordrer over 699 kr. 799 kr. minimumsordreværdi på vin.

Domaine Francois Gaunoux

Domaine Francois Gaunoux

 

Området

Domaine Francois Gaunoux råder over nogle interessante marker primært i Meursault, Beaune, Volnay og Pommard. I Meursault finder vi markerne ’Clos des Meix Chavaux’ og ’Le Clos de Tavaux’ som er husets eftertragtede monopole marker. I Beaune, Volnay og Pommard arbejder domainet primært med premier cru marker, og især ’Le Clos des Chênes’ er nævneværdig, da den er en af de mest velrenommerede premier cru marker i Volnay.

Meursault er et af de mest velkendte områder i Bourgogne, og ligger side om side med de to kommuner Puligny-Montrachet og Chassagne-Montrachet. Hvidvinene fra denne trekløver betragtes af mange, som den højeste kvalitet i verden. Meursault vinene er generelt mindre brillante og sarte end vinene fra Puligny-Montrachet. Dog udstråler de en helt speciel rygrad, kraft og intensitet, som kun få vine i verdenen kan måle sig med. Vinene herfra er typisk fyldige, højt koncentrede, modne, rige og strukturerede. De udstråler ofte komplekse noter af blomster, ristede hasselnødder, smør, honning og citrusfrugt.      

      

  

Producenten

Domaine Francois Gaunoux er en veletableret ejendom midt i Meursault med ca. 10 hektar tilhørerende vinmarker spredt omkring gården. Den primære winemaker rolle indtages i dag af datteren Claudine Gaunoux, som viderefører traditionen på bedste vis ved at fokusere på naturen og vinmarkernes velvære. Familien Gaunoux har været aktive i Cote d’Or siden det 16. århundrede, og har altid lagt en særlig vægt på vinificeringen af deres vine. De er ikke hardcore traditionalister, men ynder faktisk at kombinere moderne udstyr og maskineri, med en traditionel tilgang til vinifikation. Alle druer bliver stadig plukket manuelt ved håndkraft og klaserne bliver 100% afstilkede, før vinificeringen for alvor starter. De marker som Domaine Francois Gaunoux arbejder med omkring deres ejendom i Meursault er stadig private, og dette er faktisk i moderne tid en ret speciel ting i Bourgogne, hvor mange marker efterhånden er ejet af mange forskellige producenter. De såkaldte monopole marker er altid spændende – vinene herfra har ofte en god historie knyttet til sig, og som vinnørd får man lov til at nyde unika vine fra en mark, som ikke er opdelt i mange små dele.

Til toppen