Fri fragt på alle ordrer over 699 kr. 799 kr. minimumsordreværdi på vin.

Domaine Fleurot-Larose

Området

Domaine Fleurot-Larose laver både rød- og hvidvin i den sydlige del af Côte d’Or; primært i de to kommuner Chassagne-Montrachet og Santenay, hvor familiens ejendom ”Château du Passe-Temps” også er placeret. Vinen produceres primært i lokalområdet, og der arbejdes med flere forskellige marker, for at give et vineriet et herligt nuanceret udtryk. Der er derfor plads til både de klare, mineralske og florale hvide Santenay vine fra deres egen monopol-mark Clos du Passe Temps, samt de store og seriøse grand cru vine fra Le Montrachet og Bâtard-Montrachet.

Chassagne-Montrachet er et område som står side om side med Puligny-Montrachet og Meursault, som et af de absolut bedste i Bourgogne, når det gælder produktionen af hvidvin. Området består af godt 300 hektar vinmarker, hvoraf 50 af disse er klassificerede som 1.Cru marker og 3 som Grand Cru. De hvide vine herfra er typisk meget mineralske – flintede – og udvikler en moden, blomstret og toastet aroma, efterhånden som de aldres.

Fleurot-Larose laver også vin på de to marker Le Montrachet og Bâtard-Montrachet, som velsagtens er blandt de højest estimerede marker i Bourgogne, når der tales om kvalitetshvidvin. Her findes den bedste koncentration af hvid Bourgogne, hvor alt er intensiveret, og den er idealet af en stor vin. Den har mere duft, er mere gylden og har længere smag, mere saftighed og mere personlighed end nogen anden Chardonnay i hele verden.
Producenten

Château du Passe-Temps er endnu et eksempel på hvor langt tilbage historier kan spores i Bourgogne. Ejendommen blev bygget i 1843 af ingen ringere end Jacques-Marie Duvault-Blochet, som er skaberen af det legendariske Domaine de la Romanée-Conti. Ejendommen er placeret i Santenay i den sydlige del af Côte d’Or, og er blevet drevet af familien Fleurot-Larose siden 1872. Cirka 10 meter under ejendommen finder man et kældersystem ud over det sædvanlige: 1200 m² vinkælder fordelt på to etager – mon ikke dette kan attribueres til fornævnte ejer af slottet?

Domaine Fleurot-Larose råder i dag over flere meget interessante marker, heriblandt et par såkaldte ’monopole’ marker, der betyder, at det er Fleurot-Larose der ejer hele vinmarken. Den første monopole mark Clos du Passe Temps er klassificeret 1.Cru og ligger i Santenay bagved familiens ejendom, og her er der plantet både Pinot Noir og Chardonnay. Den anden monopole mark Clos de La Rocquemaure ligger lidt længere inde i Chassagne-Montrachet. Nord for familiens ejendom finder vi 1.Cru marken Abbaye de Morgeot der udgør en lidt mindre del af den eftertragtede Morgeot vinmark. Abbaye er mere eksponeret og mere syd-øst vendt end resten af Morgeot, og disse små fordele giver vinene herfra en ekstra dimension.


Til toppen