Fri fragt på alle ordrer over 699 kr. 799 kr. minimumsordreværdi på vin.

Domaine Jacques Cacheux et Fils

 

Området

I den sydlige del af Bourgognes Côte de Nuits findes kommunen Vosne-Romanée, som byder på nogle af verdens dyreste og mest eftertragtede vine, hvor kun den højeste kvalitet i vinens verden er repræsenteret. Der bliver primært dyrket pinot noir i denne kommune på en jordbund bestående af primært ler og limesten. Dette viser sig i et balanceret og elegant udtryk, akkompagnieret med naturlig struktur og tyngde, hvilket giver vinene rig mulighed for at udvikle sig yderligere i flasken.

Producenten

Domaine Jacques Cacheux blev grundlagt i starten af det 20. århundrede og har gennem fire generationer nu haft deres parcel i  kommunen Vosne-Romanée, med vinmarker placeret side om side med bl.a. Romanée-Saint-Vivant. Domainet bliver i dag styret af Patrice Cacheux og sønnen Charles, og omfatter vinmarker spredt over ca. 7 hektar i kommunerne Vosne-Romanée, Chambolle-Musigny, Nuits-Saint-Georges og Flagey-Echézeaux. Domainet fremstiller 11 forskellige vine i disse kommuner, og særligt er Patrice en af de tre ejere af 1er Cru marken ’Croix Rameau’, som ligger i det nordøstlige hjørne af Grand Cru vinmarken La Romanée Saint-Vivant.

Patrice er meget fokuseret på sunde druer, og bruger derfor ikke pesticider eller kemikalier i marken, for at vinens udtryk bliver så naturligt og tro mod ”terrior” som muligt. I kælderen arbejder Cacheux med 100% afstilkede druer plukket manuelt ved håndkraft. Druerne macereres med skallerne i op til 7 dage ved lav temperatur og den indledende gæringsproces igangsættes  automatisk ved hjælp af den naturlige gær, der er til stede i de sunde druer. Premier- og Grand Cru vinene ligger dernæst på 100% nye egetræsfade og flaskes uden filtrering. Vinene fra Domaine Jacques Cacheux bliver ofte betragtet som yderst elegante og drikkevenlige med en tilstedeværelse af frisk og balanceret syrlighed, som sikrer en langvarig saftighed. Domainets brug af nye egetræsfade giver også vinen mulighed for at udvikle sig yderligere i flasken.

Til toppen