Fri fragt på alle ordrer over 699 kr. 799 kr. minimumsordreværdi på vin.

Domaine des Monts Luisants / Domaine Duprés


 
Området og produktion
Domaine des Monts Luisant, en skjult juvel i hjertet af Bourgogne, ligger i den prestigefyldte Morey Saint Denis-landsby, som deler sin berømmelse med naboerne Gevrey Chambertin og Chambolle Musigny. Denne lille perle dækker blot 3,5 hektar vinmarker (svarende til 8,75 acres) og har en unik beliggenhed i en af verdens mest anerkendte vinregioner. Historien om Domaine des Monts Luisant begyndte i midten af 1970'erne, da Bernard Dufouleur skabte denne skønne vingård. I 1999 overtog hans søn Jean-Marc styringen, og begyndte at genoplive familiens vinmarker, som tidligere var blevet udlejet. Den første vin fra egen høst, den fremragende årgang 2000, markerede begyndelsen på en ny historie for vingården.
 
      
 
Producenten
Kvaliteten i både mark og kælder er i højsædet, og selvom metoderne i vinmarkerne ikke er klassificeret som økologiske, arbejder Jean-Marc målrettet på at opnå sunde druer ved hjælp af naturlige dyrkningsmetoder og respekt for jordens balance. Han overvejer endda at tage skridtet mod 100% naturlige metoder i fremtiden, hvilket efterhånden gør sig gældende for en større og større del af vinmagere i Bourgogne.
 
Vinifikationen involverer brugen af 100% hele drueklaser og naturlig gæring.
Gæringen foregår ved lave temperaturer, og der anvendes let presning samt to udtrækninger. Efterfølgende modnes vinen i egetræsfade, hvor kun en del er lavet af nye egetræsfade, og til sidst foretages en forsigtig blending og en let, nænsom filtrering.
 
Udover vinene under deres eget label, laver Domaine des Monts Luisants også vine under pseudonymet "Domaine Duprés", som de flasker med et andet label/udseende, men med præcis samme omtanke for kvalitet og kompleksitet, og under samme tag!
.
Til toppen