Fri fragt på alle ordrer over 699 kr. 799 kr. minimumsordreværdi på vin.

Domaine Lamy-Pillot

Området
Domaine Lamy-Pillot er bosat i byen Morgeot beliggende i Chassagne-Montrachet. Med en beliggenhed i den legendariske firkløver Chassagne-Montrachet, Puligny-Montrachet, Meursault og St. Aubin, forventes vinene produceret i dette område, at opnå de højeste anmærkninger i Bourgogne. Lamy-Pillot producerer både rød- og hvidvin, og spreder sig med ca. 15 hektar ud over St. Aubin, Chassagne-Montrachet, Santenay, Meursault og Beaune AOC.
Vinene fra specielt de første to ovennævnte områder, betragtes som nogle af de bedste i Bourgogne, inden for både rød- og hvidvinsproduktion. De hvide beskrives ofte som værende mineralske (flint), ’grønne’, blomstrede og afrundede med aromaer af smør, akaciehonning, toast og hasselnød. De røde er koncentrerede, fyldige og ofte fokuseret på røde kirsebær, kirsebærsten, vilde jordbær, og krydderi.          
Producenten
Domaine Lamy-Pillot er drevet af familien. I 1973 blev domainet oprettet og vingården i Morgeot bygget. Den primære vinproduktion bliver styret af den yngste datter Florence og hendes mand Sébastien Caillat, mens de øvrige administrative og finansielle opgaver varetages af den ældste datter Karine og manden Daniel.
Domaine Lamy-Pillot er meget minutiøse i deres tilgang til vinproduktion, og de følger hele processen meget nøje – en process der starter når den første vinstok bliver sat i jorden, og først slutter når vinen står i butikkerne eller i vores vinkælder. De efterlever alle et mantra, som hedder sig at vin i Bourgogne skal være simpelt. Vinene må aldrig blive et ”teknologisk” produkt, og terroir spiller derfor den største rolle, for hver enkelte årgang der produceres. Jorden respekteres, druerne høstes manuelt og temperaturen i kælderen er naturligt kontrolleret.  Domainet producerer 80.000-120.000 flasker årligt, og arbejder primært med fransk egetræ, hvor deres vine lagres i 11-13 måneder, afhængig af årgangen.
 
 
Til toppen