Altid sikker levering med Vingaloppen & GLS - 799 kr. minimumsordreværdi på vin

Domaine Bertagna

 

Domaine Bertagna

 

Området og produktion

Domaine Bertagna er placeret lige udenfor Vougeot by i Bourgogne. De råder over 18 individuelle appellationer, som inkluderer 5 Grand Cru marker, 8 Premier Cru, 2 Village og 3 kommuneappellationer. Det er velkendte navne hele vejen igennem: Chambertin, Corton, Chambolle-Musigny og Vougeot – i sandhed en portefølje af marker, som kan være med på top-niveauet når det gælder Bourgogne. Alle druer høstes nænsomt med håndkraft, når de når den helt rigtige modenhed. Dette sikrer en høj kvalitet og koncentration hver gang, men forudsætter naturligvis også en større arbejdsbyrde. Kvaliteten af det rå materiale er dog udgangspunktet for alt vin, og Bertagna går aldrig på kompromis. I kælderen arbejder vineriet med fransk egetræ (nyt og gammelt) og primært med 228 liters tønder. Vinene lagres på mellem 30-100% nye fade, og dette spænd afhænger altid af årgang, mark og høst. Den typiske samlede lagringsperiode er 12-18 måneder. Domaine Bertagna er nok mest velkendt for deres røde, silkebløde og evigt tilgængelige rødvine – dog producerer de også en ekstremt eftertragtet hvidvin Vougeot 1er Cru ”Les Cras”, som efterhånden er lidt af en sjældenhed.

 

Producenten

Domaine Bertagna er bestyret af vinmager Eva Reh, som med sin kæmpe forkærlighed for vindyrkning, vinifikation og naturen sørger for, at hver flaske fortæller sin egen historie. Hendes familierelationer spores oprindeligt tilbage til familien i Mosel (Tyskland), men hendes far fik muligheden for at overtage ejerskabe af Domaine Bertagna i Vougeot i 1982. Dette skete med et forkærlighed for det franske sprog og landets kultur – men naturligvis også på grund af de skønne vine, som Bourgogne altid har formået at producere. Eva overtog vineriet i 1988, og lægger vægt på tradition, velsmag og  naturens fremtidige velvære. Filosofien er ganske enkelt, at den jord druerne bliver dyrket på, gerne skulle blive bedre og bedre over tid, således at fremtidige generationer har muligheden for at løfte vinenes kvalitet endnu højere op.

Til toppen