Domaine Nicolas Rossignol
Området og produktion
Domaine Nicolas Rossignol er placeret tæt på Volnay-by i midten af Côte de Beaune. De råder over ca. 17 hektar vinmark, og udvider stille og roligt deres portefølje, efterhånden som produktionen tager fat. Deres appellationer er primært placeret i Volnay omkring vineriet, men producenten strækker sig også til Beaune, Pommard, Pernand-Vergelesses, Aloxe-Corton og Savigny-les-Beaune. Det primære fokus er på vinhusets 1er Cru marker, som alle leverer et klassisk udtryk og holder et tårnhøjt niveau.
Høsten hives hvert år i hus udelukkende med håndkraft, og druerne behandles med den allerstørste nænsomhed - både under og efter. Sorteringsprocessen foregår også manuelt, således at kun de bedste druer bliver prioriteret. Derfra deler Nicolas høsten op i to dele, hvor forholdet varierer en smule fra år til år afhængigt af vind, vejr og modenhed. Nogle druer afstilkes, mens andre fortsætter rejsen som hele klaser; en teknik, som ofte bruges af vinproducenter verden over, for at øge vinens kompleksitet, smagsdimensioner, alderspotentiale, og ikke mindst tekstur.
I kælderen arbejder vineriet med en blanding af både gamle og nye franske egetræsfade. Der er forskel på lagring og tid fra år til år, men som udgangspunkt holder Nicolas vinen på fad i 10-20 måneder med en ratio på 0-50% nye fade. Når vinen er klar, bliver hver eneste flaske nummereret, for at give fuld transparens og samtidig et genialt indblik i produktionens udvikling fra år til år. Følelsen af at drikke en vin, der kun er lavet et par tusinde flasker af, er svær at slå!
Producenten
Domaine Nicolas Rossignol styres af selveste Nicolas Rossignol – ingen overraskelser her! Nicolas har været verden rundt for at lære om vin, og har blandt andet arbejdet med Domaine du Vieux Telegraphe i Châteaneuf du Pape, Château La Cardonne i Bordeaux, og i Sydafrika hos Boschendal. Han er nu blandt 5. generations vinmagerne i Volnay, og trækker Domaine Nicolas Rossignol i en retning fokuseret på kvalitet, omtanke for miljø og økologi, samtidig med at det helt klassiske burgundiske udtryk i vinene bevares.