Vi holder sommerlukket fra d. 15/7 til og med d. 24/7. Fri fragt på alle ordrer over 699 kr. 799 kr. minimumsordreværdi på vin.

Chassagne-Montrachet 1er Cru Monopole ‘Clos de La Rocquemaure’ 2018 og hvide asparges med brunet smør, hasselnødder og citron

Vinen i fokus

Domaine Fleurot-Larose

Chassagne-Montrachet 1er Cru Monopole ‘Clos de La Rocquemaure’ 2018

Vi sætter fokus på en af vores herlige hvidvine fra Domaine Fleurot Larose, nemlig deres 1er Cru monopole Chassagne-Montrachet vin fra Clos de La Rocquemaure. Domainet råder over flere appellationer i Bourgogne, og der er ingen tvivl om at vineriet arbejder ud fra et seriøst udgangspunkt i deres produktion, som blandt andet omfatter vine fra legendariske marker såsom Bâtard-Montrachet og Le Montrachet. På marken Clos de La Rocquemaure bliver der i dag produceret både rød- og hvidvin, men specielt de hvide lavet på Chardonnay bliver løftet til fantastiske højder grundet fordelagtige vækstbetingelser. Vinene herfra er præget af struktur, afrundethed og en mærkbar kompleksitet. Denne Chassagne-Montrachet byder på en masse friskhed, velkendte noter af egetræ og smør, ristede hasselnødder, akacie og citronverbena. Der er en fantastisk balance mellem vinens voluminøse karakter, og dens stadig friske ungdommelighed. Vinen har dog også et kæmpe lagringspotentiale. Vi har valgt at matche den med en klassisk sommerservering af hvide asparges med brunet smør og citron, som er en ret der kan præstere på både fyldighed og friskhed. Og så smager det bare vildt godt.     

 

 

pris pr. stk. 699,-

Køb vinen her, ved at klikke på denne tekst.

 

Hvide asparges med brunet smør, hasselnødder og citron.

Introduktion

Hvis der er et tidspunkt på året vi alle ser frem til, så må det da være sæsonen for hvide asparges. En særlig spise herhjemme, som for alvor kan få venner og bekendte op ad stolen. Hvis dine asparges har en god kvalitet, kan det ikke gå galt. Det smager fremragende i solskinsvejret, og er muligvis den ultimative forret/mellemret, når de er i sæson. Vores opskrift er simpel og nem at gå til, og man kan uden problemer selv brygge videre på den, hvis man ønsker lave ekstra tilføjelser. Fjordrejer, jomfruhummer, caviar eller et stykke dampet fisk vil kun være med til at løfte denne ret til højere dimensioner!

 

 

Køkkenredskaber

Du får kun brug for en stor gryde og en lille kasserolle, når du laver denne opskrift. En god tyndskræller er en fordel at anskaffe sig, når du skal skrælle dine hvide asparges.

Ingredienser

1000g hvide asparges (justeres efter antal gæster)

150g smør

1 citron

1 bananskalotteløg

100g hasselnødder

Havsalt

Peber

Tallerkensmækker blade eller blomster

 

Fremgangsmetode

 • Tænd ovnen på 150°C varmluft og placér dine hasselnødder på en bageplade beklædt med bagepapir. Hasselnødderne ristet i 12-15 minutter, indtil de er gyldenbrune. For at fjerne skallerne, lægges alle nødderne på et rent viskestykke. Luk viskestykket omkring hasselnødderne, og begynd at massere, så alle skallerne falder af inde i viskestykket.
 • Hak hasselnødderne groft, og sæt dem til side i en skål.
 • Hak skalotteløg så fint som muligt og sæt til side.
 • Brug din tyndskræller til at skrælle en citron. Hak citronskallen fint og sæt til side.
 • Sæt en stor gryde over med saltet vand. Den skal være stor nok til, at alle dine asparges kan være dernede på samme tid.
 • Skræl dine hvide asparges fra top til bund. Det er vigtigt, at få hele skrællen af hele vejen rundt, da den kan være meget bitter og trevlet at spise.
 • Tag en lille kasserolle og tilføj alt dit smør. Smøret skal brunes af, indtil det får en let nøddeagtig aroma og en gyldenbrun farve. Pas på temperaturen – smørret kan godt brænde på, hvis du ikke er opmærksom.
 • Når smøret er brunet, tilsættes ristede hasselnødder, skalotteløg, citronskal (efter smag), citronsaft, salt og Du bestemmer selv hvor syrlig og frisk din sauce skal være – det vigtigste er, at der bliver skabt et modspil til det brunede smør.
 • Kog dine hvide asparges i ca. 4-6 minutter afhængigt af størrelsen. Når du tager dem op, skal de stadig have en fast tekstur, og stadig give lidt modstand, når du trykker på dem.
 • Anret dine hvide asparges i samme retning på et stort serveringsfad. Fordel et par spiseskefulde af din sauce ud over anretningen, og pynt af med flotte tallerkensmækker blade eller blomster.

 

 

Santé et bon appétit!

 

Chassagne-Montrachet, 1. Cru monopole ‘Clos de La Rocquemaure’ 2018

Hvidvin - Chardonnay – 75 cl

 • Domaine Fleurot-Larose
Chassagne-Montrachet 1. Cru monopole ‘Clos de La Rocquemaure’, 2018. Fyldighed, toast og smør beskriver nok denne klassiske hvide Bourgogne bedst. Allerede i sine unge år, viser denne Chassagne-Montrachet et kæmpestort potentiale for lagring.
+
-
Køb nu

Gem i kælderen

Normalpris 699,00 kr

Min. 3 stk. Pr. flaske

Til toppen