Fri fragt på alle ordrer over 699 kr. 799 kr. minimumsordreværdi på vin.

Domaine Harmand-Geoffroy

Området

I den nordlige del af Bourgogne-distriktet og i hjertet af Côte de Nuits findes en af de største og mest anerkendte vinkommuner: Gevrey-Chambertin. Kommunen er bedst kendt for dens uovertrufne høje kvalitet og udtryk af Pinot Noir druen, som i mange årtier har været den vigtigste drue for vinbønderne i kommunen. Dette skyldes de helt idéele omstændigheder i området for både vind, vejr og en jordbund bestående hovedsageligt af ler og kalk; en kombination som er skræddersyet til dyrkning af Pinot Noir druen. Gevrey-Chambertin er bedst kendt for at lave maskuline vine med kraftfulde frugtdrevne karaktertræk, og efterhånden som vinene ældes ændres strukturen, og udtrykket bliver mere afrundet og elegant uden at miste intensitet.




Producenten

Domaine Harmand-Geoffroy blev grundlagt i slutningen af det 19. århundrede og bliver nu bestyret af Gerard Harmand og hans søn Philippe. Domainet råder i dag over ca. 9 hektar vinmarker fordelt omkring Gevrey-Chambertin by i hjertet af Côte de Nuits. Vinstokkenes gennemsnitsalder for de fleste parceller er ca. 50 år, mens de ældste vinstokke er over 85 år gamle. Domainet er ikke økologisk-certificeret, men arbejdet i både marken og i kælderen er så traditionelt og omhyggeligt som det kan blive. Der bliver ikke brugt pesticider eller kemikalier i marken, og dette er for at sikre en sund vinstok med dybdegående rødder og dermed et mere komplekst udtryk for hele markens ”terrior”. Vindruerne høstes manuelt og uden brug af maskiner.

I kælderen findes der en lignende traditionel tilgang til vinifikation. Druer afstilkes 100% og macereres i op til 5 dage ved lav temperatur og gæres yderligere i 14-21 dage afhængig af ’cru’ og årgang. Vinene ligger dernæst på egetræsfade i 12-16 måneder, og for at bevare den friske aroma og smag af pinot noir, anvendes der kun 20-40% nye fade for de fleste vine, mens at der med vigtige cru’er og årgange anvendes 90% nye fade. Vinene flaskes uden filtrering og domainet anbefaler at vinene dekanteres inden de drikkes. 

Til toppen