Fri fragt på alle ordrer over 699 kr. 799 kr. minimumsordreværdi på vin.

Château de Beaufort – Jacques Coudray-Bizot

Området

Når vi rejser til den sydlige del af Bourgogne, kører vi igennem en kommune der af mange anses for at være verdens bedste, når det gælder produktion af hvidvin. Der er tale om Côte de Beaunes sydlige dronning – Puligny-Montrachet – hvor de hvide vine kombinerer intensitet, power, balance og elegance, og løftes op på et højt niveau af kompleksitet, som få kan måle sig med. Der dyrkes primært chardonnay i denne del af Bourgogne, og områdets meget forskellige vejr- og jordbundsforhold betyder at vinenes udtryk er forskellig fra producent til producent. De bedste vine fra Puligny-Montrachet kan lagres i op til 25 år og stadig bibeholde deres friske, fyldige udtryk. Vinene fra Puligny Montrachet har en tendens til at være noget mere sarte og raffinerede, end de vine der bliver produceret i nabokommunen Meursault, og drikkeoplevelsen bliver derfor mere elegant og balanceret.

Producenten

Ejendommen ’Château David de Beaufort’ er i sandhed et sted der er fast forankret i burgundisk historie. Slottets historie starter for alvor i 1750erne, hvor det blev brugt som et af de såkaldte Hospices de Beaune – en række af velgørenhedsfinansierede hospitaler, hvor de fattige bønder kunne blive behandlet gratis. I 1984 overtog Jacques Coudray-Bizot og hans kone ejendommen, og omdannede det til vinfremstilling. I dag råder de over ca. 8 hektar jord, som omfatter marker i Echezeaux (En L’Ormeaux), Gevrey-Chambertin (Champeaux og Cazetiers), Vosne-Romanée (La Croix Rameau), Nuits-Saint-Georges (Au Bas de Combe), og Puligny-Montrachet (Les Combettes).

Jacques Coudray-Bizot har et fokus på tradition og kvalitet, og den producerede vin er altid af højeste kaliber. Der er et klart fokus på de klassiske og velrenommerede vinmarker i Bourgogne, og alt arbejde bliver derfor også udført med respekt og omtanke. Vinstokkene er som regel op til 80 år gamle, og dette afspejles tydeligt i Bizots raffinerede og elegante vine. Der arbejdes med en blanding af nye og gamle fade i kælderen (dog aldrig mere end 30% nyt egetræ), og Coudray-Bizot er fokuseret på at hver enkelt vin behandles således at det største potentiale opnås, med respekt for områdets historie og de klassiske vinmarker.

Til toppen